Eerder theorie examen doen?

Eerder theorie examen doen?

Nu we weer alle theorie-examens mogen afnemen, zien we dat 92% van alle lockdownexamens al opnieuw ingepland zijn. We zien ook dat niet alle plekken voor inhaalexamens gebruikt worden. En dat is zonde want er willen veel mensen theorie-examen doen. Tot en met woensdag 19 mei houden we deze examenplekken nog vrij voor alleen inhaalexamens. Vanaf donderdag 20 mei geven we stap voor stap deze plekken vrij voor alle kandidaten. Dit betekent dat kandidaten die geen inhaalexamen doen maar een nieuw examen of herexamen, al eerder dan verwacht bij ons terecht kunnen. Het aantal nieuwe examenplekken zal per examenlocatie verschillend zijn.

Inhaalexamen eerder doen
Kandidaten die hun inhaalexamen al hebben gepland en eerder op examen willen, kunnen via Mijn CBR of via de opleider het examen vervroegen. Een gereserveerd theorie-examen voor de auto, motor, bromfiets en recreatievaart kan tijdelijk vijf keer verplaatst worden. We vragen alle opleiders hun kandidaten te wijzen op deze mogelijkheid. Het verplaatsen van het theorie-examen naar een later moment kan tot en met 15 mei nog tot een dag voor het examen, daarna kan dit tot een week voor het examen.

Uitstelcapaciteit naar vrije capaciteit
Vanaf donderdag 20 mei wordt de niet gebruikte capaciteit voor inhaalexamens omgezet naar vrije capaciteit. Dit doen we in eerste instantie twee weken voor de examendatum. Bijvoorbeeld: op donderdag 20 mei wordt voor donderdag 3 juni de inhaalcapaciteit die niet ingezet is, gewijzigd in vrije capaciteit. Hierdoor kunnen ook kandidaten die een nieuw theorie-examen willen doen eerder aan de beurt komen.

CCV-capaciteit

Geëtaleerde CCV-capaciteit wordt vanaf 20 mei tijdelijk tot twee weken voor de examendatum teruggenomen en omgezet naar A, B, AM en recreatievaartexamens. Deze capaciteit wordt direct ingezet als vrije capaciteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.